Adana Diş Hekimleri Odası Yönetimi ‘Endodontik Komplikasyonlarda Basit Çözümler’ eğitimi düzenledi. Eğitime Endodonti Uzmanı Dr. Dt. Gökhan Atakan konuşmacı olarak katıldı.

BİR ÜRÜNÜ İKİNCİ KEZ AYNI FİYATA ALAMIYORUZ
Katılımın yoğun olduğu eğitim öncesi ülkede yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon sonucu ağız diş sağlığı tedavi maliyetlerinin de arttığı, bunun da kendilerini çok etkilediğini söyleyen TDB YK Üyesi ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Maliyet artışlarını  tedavi ücretlerine yansıttığımızda da gerçekten hastalarımızın önüne çok ciddi faturalar çıkmaya başladı. Bu enflasyonun sebebi biz hekimler değiliz. Sebebi olanlara buradan sesleniyoruz. Artık ek ekonomik önlemleri ülkemizin gerçeklerine artan nüfusun taleplerine göre alınız. Enflasyonun budenli artışı normal değildir. Mutlaka kalıcı tedbirler alınarak enflasyon önlenmelidir. Çünkü artık aldığımız bir ürünü, kullanacağımız bir malzemeyi ikici kez almak istediğimizde fiyatı artmış olarak alıyoruz. Bir ürünü ikinci kez aynı fiyata alamıyoruz. Bundan hiçbirimiz hoşnut değiliz. Son derece üzüntü duyuyoruz.”

TÜRKİYE GERÇEĞİNE UYGUN KONTENJAN BELİRLENMELİ
Enflasyonun sadece ekonomide yaşanmadığını, diş hekimi sayısının çok hızlı artışının da ciddi bir enflasyon yarattığını belirten Başkan Dt. Güler, “Şuan bir’den beş’e kadar okuyan 52 bin öğrenci var. Toplamda 58 bin öğrenci var. Bunun altı bini de yabancı uyruklu öğrenci. Yabancı uyruklu öğrencilerin içerisinde de ciddi sayıda Türk Soylu öğrenciler var. Yabancı Vatandaşlık yasamızda Türk soylulara ayrı bir kanun ve Türk vatandaşlığına geçme hakkı tanındığı için bu arkadaşlar da fakülteyi bitirdiğinde Türk vatandaşlığına geçiyor. Türk vatandaşlığına geçenler artık odalarımıza kayıt olmaya başladı. Bir de öyle bir sayı baskısı karşısındayız. Muayenehanede bir diş hekiminin yanında bir diş hekiminin sigortalı çalışabilmesinin önünü açtık. Sağlık Bakanlığı on bin kişiyi ‘Aile Diş Hekimliği’ne alacağını söz verdi. Biraz hafifletir ama buradan YÖK kurulu üyelerine de seslenmek istiyorum; Mart ayında önümüzdeki yılın fakülte kontenjanları belli olur, hazırlanır. Temmuz ayında üniversite sınavı sonuçlandıktan sonra kılavuzlar ve kontenjanlar açıklanır. Mart ayında tespit edeceğiniz kontenjanlarda lütfen Türkiye gerçeğine uygun on ikinci kalkınma planında devletin ilgili birimlerinin yazdığı gibi üniversite kontenjanları arz ve talebe göre belirleyiniz.” diye konuştu

Başkan Dt. Fatih Güler’in konuşmasının ardından Endodonti Uzmanı Dr. Dt. Gökhan Atakan ‘Endodontik Komplikasyonlarda Basit Çözümler’ konu başlığıyla görsel sunum yaparak katılımcı diş hekimlerine eğitim verdi.