geri dön

ODAMıZ 8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ MÜNASEBETiYLE SEYHAN OTELi'NDE 'HERŞEYE RAĞMEN KADıN OLMAK' SEMiNERi DÜZENLEDi

Mart 9, 2015 - Pazartesi günü
ODAMıZ 8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ MÜNASEBETiYLE SEYHAN OTELi'NDE 'HERŞEYE RAĞMEN KADıN OLMAK' SEMiNERi DÜZENLEDi


“HERŞEYE RAĞMEN KADIN OLMAK” KONUŞULDU

 

Adana Dişhekimleri Odası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle “Herşeye Rağmen Kadın Olmak” Semineri düzenledi. Moderatörlüğünü Dt. Müjde Doğan’ın yaptığı Adana Seyhan Otelinde düzenlenen seminere ÇÜ Farmakoloji Ana Bilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazilet Aksu, Günep Grup Yön. Kur. Üyesi Emine Nargile, Reklam ve PR Ajans Sahibi Efsun Tekyeten konuşmacı olarak katıldı.

 

Seminere katılan kadın dişhekimi ve davetlilere ayna hediye ederek “hoş geldiniz” diye kapıda karşılayan Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı açılış konuşmasında “Osmanlı döneminde kadınlara ayna hediye etmek “sana senden daha değerli bir hediye bulmadım” anlamına geliyormuş. Yönetim kurulu olarak sizleri seminerimize çiçeklerle davet ettik, ayna’larla karşılıyoruz. Son günlerde kadına şiddet giderek artmaktadır. Kadına şiddet uygulayanlara verilecek cezalar arttırılarak, caydırıcı olunmalıdır” diye konuştu.

 

Odalarına kayıtlı 578 üye’den 168’inin kadın üye olduğunu, ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesinde 41, ADSM’lerde 56 kadın diş hekimi bulunduğunu ifade eden ADO Başkanı Dt. Fatih Güler, “Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavlarına daha çok kadın diş hekimi girmektedir. OEDC ülkelerinde lisans ve üzeri eğitim seviyesine sahip her 100 kişiden 84’ü istihdam ediliyor. İskandinav ülkelerinde bu oran %90’larda, Türkiye’de ise %70 seviyesindedir. Biz %100 istihdam edilen şanslı bir meslek grubundayız. Üyelerimiz arasında muayenehaneye sahip olan kadın diş hekimi arkadaşımız oldukça çoktur. İş hayatında, sosyal hayatında her şeye rağmen başarılı olmuş başarılı iş kadınları tecrübelerini, birikimlerini bizlerle paylaşacak konuşmacılarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Anlatacaklarından hepimizin alacağı bir feyz var. Pozitif enerjilerinden kendimize dersler çıkarırız diye düşünüyorum. Umarım yakın zamanda içimizden kadın girişimci sayısı artmış olur. Kendi polikliniğini, ADSM’sini, diş deposunu, implant firmasını kurmuş olur. Bu vesileyle bu hafta sonunda bize katılan yönetim kurulu üyelerime, katkılarından dolayı Dt. Müjde Doğan ve Dentsplay İmplant’ta çok teşekkür ediyorum” diye konuşan Dt. Fatih Güler, kadınlar günü münasebetiyle eşine hitaben okuduğu şiir karşısında eşi Ulviyye Güleri duygulandırırken katılımcılardan güçlü alkış aldı.

 

NARGİLE, “BORCA ORTAK OLDUM”

İş hayatında kadın olmanın zorluklarını anlatanGünep Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Günep A.Ş. Genel Müdürü Emine Nargile, “Çok hayal kurdum. Hedeflediğim noktaya gelmek için hep risk aldım. İlk ortaklık teklifi aldığımda çok şaşırmıştım. Param yoktu, pulum yoktu. “Neye ortak olacağım” dedim. “Borca ortak olacaksın” cevabı aldım. İş hayatında her yol asfalt değil. Yüreğimin sesini dinledim. Her zaman dürüst oldum. Çok çalıştım. Hep çalıştım. Temsil ettiğim markaları ile tüketicilere konforlu, kaliteli, günün modası olan, rahat ve ergonomisi yüksek ürünlerle buluşturdum. Takdir görmediğim zamanlarda oldu ama başardım” dedi.

 

EFSUN TEKYETEN, “YALAKALIK MI? İLETİŞİM Mİ?

Çok yoğun bir iş yaşamı içerisinde Sivil Toplum Kuruluşlarında da görev yapmanın yaşamını renklendirdiğini söyleyen Reklam ve PR Ajans sahibi Efsun Tekyeten, “ Ben girişimciliğimi annemden almışım. Benim imkanım annemde olsaydı. Bu otele gelse ortak olur çıkardı. Çok büyük cesareti var. Babam içki içerdi ben de “baba sana meze hazırlayım mı? Derdim. Ertesi gün en pahalısından elbisemi alırdı. Yıllar sonra bunun iyi iletişim olduğunu söylediğimde abim “hayır, yalakalık yapıyorsun” derdi. Medya sektörüne girdim. İyi iletişimci oldum. Önce radyo sahibi oldum. Sonra ajansımı kurdum. Benim şirketim oldu. Arabam oldu. Evim oldu. Ama bankada hiç param olmadı. Hep ne yapabilirim? Nereye yatırım yapabilirim onu düşündüm. Evet, STK’lara zaman ayırıyorum. Adana’da dernek başkanlığı yaptığım gibi güçlü derneklerde yönetim kurulu üyeliği de yapıyorum. STK’da insan kazanıyorum. Hayatım bir yarış pisti gibi, işlerimle yarışıyorum. İşimi çok seviyor ve profesyonelce yapıyorum. Programlı yaşıyorum. Her gün kendimi yeniliyorum. Bir gün Sezen Aksu, bir gün Neşet Ertaş oluyorum. Her gün farklı bir mod’la uyanıyorum. Sürekli müzik dinliyorum. Sizlerde muayenehanelere kapanmayın. Dışarıda çok renkli yaşam var. STK’lara dahil olun. Mutlu olacağınız materyal sayısını arttırın” dedi.

 

FAZİLET AKSU, “ŞİDDETİN EN KÖTÜ BİÇİMİNE UĞRAYAN KADINLAR”

Severseniz her işin üstesinden gelirsiniz diyerek konuşmasına başlayan ÇÜ Farmakoloji Ana Bilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazilet Aksu, “Bildiğiniz gibi şiddetin en kötü biçimine uğrayan kadınlardır. Biz kadınlar ömrümüzü bu mücadeleye adamamız gerekir. Kadın derneklerimiz yeterince var. Çeşitlilik yaratarak bu derneklere destek olunmalı. Ben öncelikle anneyim. Öğretim Üyesiyim, araştırmacıyım. Sivil toplumcuyum. Adana Sokak Çocukları Derneğinde görev aldım. 20 yıl çocuklarla beraber kaldım. Benim mentorüm Türkan Saylan oldu. Onu örnek aldım. Türkan Saylan’ın Türkiye’de yaptığını ben Adana’da yapmaya çalıştım.”Bir Mumda Sen Yak” sloganı benim de sloganım olmuştur. Bir çocuğu kurtarsak kardır diye düşünüyorum. Suriyelilerden bahsetmek istiyorum. Savaşlardan en çok etkilenen kadın ve çocuklarlardır. Dernek çalışmalarımızın içerisine Suriyeli çocukları da dahil etmek istiyoruz. Kadınlara ve çocuklara mutlaka destek olunmalı, hepsinin yardıma ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

ADO Başkanı Dt. Fatih Güler tarafından konuşmacılara teşekkür plaketi vermesinin ardından ikramlara geçildi.