geri dön

BALO GECESiNDE M.ASıM SAVAŞ' A HiZMET ÖDÜLÜ VE BERAT' ı VERiLDi

Kasım 24, 2011 - Perşembe günü
BALO GECESiNDE M.ASıM SAVAŞ' A HiZMET ÖDÜLÜ VE BERAT' ı VERiLDi

 

2. ve 6. Dönemler (1988-1990/1996-1998) TDB Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve 12 dönem Adana Dişhekimleri Odası Başkanlığı (1986-2010) görevlerinde bulunan Dişhekimi M.Asım SAVAŞ’a, düzenlenen bir törenle Türk Dişhekimleri Birliği ve Dişhekimleri Odaları Hizmet Ödülü Yönergesine göre “Hizmet Ödülü Plaketi ve Beratı" verildi.

Adana Dişhekimleri Odası’nın organizasyonunda 18.11.2011 tarihinde HiltonSA Oteli`nde düzenlenen törene; TDB Genel Başkanı Prof.Dr.Taner YÜCEL, MYK Üyeleri Rukselan SELEK ve Muharrem ARMUTLU’nun yanı sıra, Adana, Antalya, İstanbul ve Hatay Dişhekimleri Odası Başkanları da katıldılar.

Törende ilk olarak söz alan Adana Dişhekimleri Odası Başkanı Hasan YAMAN, "Oda kurucumuz Asım Savaş abimize Türkiye’de bir ilk olacak olan hizmet ödülünü takdim edeceğiz. Asım ağabeyle biz 14 yıl baba oğul gibi beraber çalıştık. Tecrübelerini sürekli bizlere aktardı" dedi.

Hizmet Ödülü Beratı vermek üzere kürsüye gelen Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL de, dişhekimliği mesleği ve dişhekimlerinin çok ciddi sorunları olduğunu belirterek, "24 bin dişhekiminin bugünlere getirdiği Türk Diş Hekimleri Birliği bu sene 25. yılını kutluyor. 25 yıllık sürede bazı arkadaşlarımız daha fazla emek sarf etmiş, bu günlere gelmemizde çok daha fazla katkı koymuşlardır. Bu katkı koyanların başında da sizlerin Asım abisi Asım Savaş gelmektedir. Biz dişhekimleri nasıl vefalıysak Türk Dişhekimleri Birliği’de aynı vefalı duygular içerisinde hareket edecek bugün olduğu gibi bundan sonrada mesleğin gelişmesine, mesleğin organizasyonunda her aşamasında hizmet eden arkadaşlarımızı, dişhekimlerimizi onurlandıracaktır" dedi.

 YÜCEL, konuşmasının ardından Türk Dişhekimliği Birliği politikalarına katkı sağlayan ve 12 dönem Adana Diş Hekimleri Odası Başkanlığını yürütmesinden dolayı M. Asım SAVAŞ’a Hizmet Ödülü Plaketini ve Beratı`nı verdi.

M.Asım SAVAŞ’ta TDB Hizmet Ödülü Beratının kendisine verilmesi dolayısıyla son derece duygulu bir konuşma yaptı. Sözlerine eşine, ailesine ve Türk Dişhekimleri Birliğine teşekkür ederek başlayan M. Asım SAVAŞ; insanları, Odasını ve mesleğini çok sevdiğini belirterek, “yeniden dünyaya gelsem yine dişhekimi olurdum” dedi. SAVAŞ, dişhekimleri ve Odaların TDB’nin çatısı altında daima birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğinin altını çizerek, “Her canlı bir gün ölümü tadacaktır, bende öleceğim güne kadar Sayın Sağlık Bakanının, bizlere reva gördüğü muameleden ötürü kendisini hiçbir zaman hayırla anmayacağım” diye konuştu.